Yolanda Bueso, violoncel

Yolanda-BuesoNaix a la Vall d’ Uixó (Castelló) on inicia els seus estudis musicals al Conservatori Professional de Música de la Vall d’Uixó amb el professor Nicole Frei Lehman. El 2007 finalitza els seus estudis de Grau Superior de Violoncel al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló amb Jose Enrique Bouché Babiloni i Marçal Cervera.

Completa la seva formació realitzant cursos de perfeccionament de violoncel i música de cambra amb Lluís Claret, Jordi Mora, Marçal Cervera, David Apellániz, David Pia, Rafal Jezierski, Iván Balaguer, Sergey Ostrovsky, Ori Kam, Alexander Pavlovsky, Natalie Clein, Kyril Zlotnikov, entre d’altres.

Ha estat membre titular de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) i la Jeunesses Musicals World Orchestra (Jove Orquestra Mundial) . Realitza nombroses col•laboracions amb diverses formacions orquestrals com l’Orquestra “Pablo Sarasate” de Navarra, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra d’Albacete, Orquestra Simfònica de Penyíscola, Banda Municipal de Castelló, entre d’altres.

L’any 2006 guanya el I Concurs de Violoncel celebrat al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló.

Actua com a solista amb l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Musica “Salvador Seguí” de Castelló per les diferents regions de la Comunitat Valenciana i amb la Banda Schola Cantorum de la Vall d’Uixó amb l’obra Casanova de Johan de Meij.

Actualment, compagina la seva faceta de docent amb la d’instrumentista, sent membre titular de l’Orquestra Simfònica de Castelló i de l’Orquestra Simfònica de Penyíscola, i es dedica paral•lelament a la música de cambra amb el seu quartet de corda A Piacere (www.apiacere.es).

Mari-Tampere-Bezrodny Bruno-Vidal Lucia-Sanchis Ana-Maria-Valderrama Miguel-Falomir Maria-Casares Yolanda-Bueso Alvaro-Gomez Francisco-Escoda Oriol-Saña Albert-Zorrilla