Oriol Saña, improvisació-jazz

Oriol-SañaVa ser el seu avi qui va apuntar als set anys a Oriol Saña a una escola de música i des de llavors ha estudiat, tocat i ensenyat el violí amb passió. Al llarg dels seus estudis musicals el violinista obté el Bachelor’s Degree Berklee College of Music Cum Laude (Estats Units), el títol Superior de Música en Jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya, el Màster Oficial i el Doctorat en Musicologia i Didàctica de la Música a la Universitat Autònoma de Barcelona. Estudia amb professors com Matt Glaser, Mimi Robson, John Blake, Darol Anger i Marc O’Connor.

Professional des de fa més de 20 anys, Oriol Saña desenvolupa com a intèrpret una extensa trajectòria nacional i internacional enfocada principalment a la música moderna. Comença la seva carrera de músic com a membre integrant del quartet de jazz modern “Virus String Quartet”. Amb Folkincats explora les arrels del jazz manouche barrejat amb la música tradicional catalana. Treballa a duo amb el pianista i compositor de música clàssica Albert Guinovart. Més endavant, consolida el seu recorregut entre el jazz manouche amb el guitarrista Albert Bello i el bluegrass amb el violinista Casey Driessen. A més del seu recorregut en jazz i música moderna, participa en diverses orquestres simfòniques com a músic clàssic. Les seves diferents bandes el porten a tocar en nombrosos festivals i sales de concert a Europa i als Estats Units.

Enregistra més de 50 discos en discogràfiques tan importants com Harmonia Mundi i Warner Brothers. A més, ha estat nomenat millor director musical als Premis Max de les Arts Escèniques amb Virus String Quartet per la banda sonora de “Turn Me On”, espectacle de la companyia de ballet David Campos. Així mateix, ha gravat i arreglat les cordes del disc “Balmoral” de Loquillo, disc nominat als Grammy Llatí 2008.

A més del seu treball com a intèrpret, Oriol Saña és professor del Departament de jazz i música moderna de l’ESMUC, del Departament de jazz i música moderna del Conservatori Liceu, del Departament de jazz manouche de l’Escola de Música i Centre de les Arts de l’Hospitalet de Llobregat i és coordinador del Fiddle Congress de l’ESMUC.

Oriol Saña és un dels violinistes més actius de la seva generació. La seva dedicació a la música l’ha portat a nombrosos camps d’actuació que inclouen la interpretació del repertori de música moderna i clàssica, la composició, la pedagogia i la investigació musical.

Mari-Tampere-Bezrodny Bruno-Vidal Lucia-Sanchis Ana-Maria-Valderrama Miguel-Falomir Maria-Casares Yolanda-Bueso Alvaro-Gomez Francisco-Escoda Oriol-Saña Albert-Zorrilla