María Casares, viola

María Casares

María Casares Trachiner finalitza els seus estudis de grau elemental i mitjà en el Conservatori Municipal de Meliana en l’especialitat de piano i viola. Comença els seus estudis superiors de viola al Conservatori Superior de València amb Pablo García i finalitza els seus estudis a Castelló amb Francisco Llopis amb la qualificació d’excel·lent en el recital de final de carrera en 2011.

Ha estudiat dos anys al Conservatori Prince Claus a Groningen (Països Baixos) amb el conegut pedagog Ervin Schiffer.
Realitza estudis pedagògics del Mètode Suzuki a Escòcia (Edimburg) amb Mysie Ferguson i els continua a Madrid en l’actualitat. Posseeix el títol de Màster Universitari en Professor d’Educació Secundària.

Ha rebut classes de viola amb Francisco Llopis, Santiago Canta, amb el pedagog Ervin Schiffer, Nubuko Imai i Leo D’Neve.
Durant els seus estudis musicals ha realitzat cursos amb Francesc Gaya, Pablo García, Francisco Llopis, Santiago Cantó i Ervin Schiffer a Espanya, Bèlgica, Suïssa i Hongria. Ha rebut classes de música de cambra amb Kati Sebastien i Ervin Schiffer en cursos internacionals a Bèlgica i Paris. Ha assistit a nombrosos cursos de pedagogia de la viola amb el prestigiós pedagog Ervin Schiffer.

Ha col·laborat amb la Jove Orquestra Barroca de València, la Jove Orquestra Simfònica de Castelló, l’Orquestra de Cambra “Sebastien Strings” a Bèlgica i és membre de l’Orquestra Simfònica de Castelló. També ha col·laborat amb la “Master Symphony” i amb l’orquestra “Palau de les Arts” i altres agrupacions. Ha participat en diverses agrupacions de música de cambra, realitzant concerts en diferents llocs d’Europa com a Bèlgica (Braine l’Alleud, Brussel·les), Holanda, França, Suïssa i Hongria.

Ha cursat el Màster en Professor d’Educació en Secundària, i en l’actualitat està cursant el Màster en Intel·ligència Emocional en l’Educació. A més ha finalitzat els dos nivells del mètode Suzuki en violí i en viola. Ha assistit a diverses xerrades pedagògiques amb Claudio Forcada, ha realitzat un curs de tècnica Alexander i un altre sobre les TIC aplicades a l’ensenyament musical.

Ha treballat tres anys a l’Escola de Música de Puçol com a professora de Llenguatge Musical en els cursos d’ensenyament elemental, professora de piano i viola, al conservatori professional de Riba Roja com a professora de viola, al Musical Joaquín Rodrigo de Sagunt, al Conservatori de Sagunt, a l’Escola de Música el Micalet a València, a l’Escola de Música de Godella, a l’Escola de Música de Paterna, al conservatori de Silla i al conservatori del col·legi Adventistes de Sagunt com a professora de viola. En l’actualitat treballa de forma permanent al Musical Joaquín Rodrigo de Sagunt, a l’Escola de Música de Godella com a professora de viola i Suzuki, al col·legi Adventistes de Sagunt i a l’Escola de Música de Puçol.

Mari-Tampere-Bezrodny Bruno-Vidal Lucia-Sanchis Ana-Maria-Valderrama Miguel-Falomir Maria-Casares Yolanda-Bueso Alvaro-Gomez Francisco-Escoda Oriol-Saña Albert-Zorrilla