Mari Tampere-Bezrodny, violí

Mari-Tampere-BezrodnyNaix en Estònia i estudia en el Moscow Tchaikovsky Conservatoire. Completa el seu postgraduat amb el llegendari violinista, professor Igor Bezrodny.

Com a solista, en recitals de violí i música de cambra, ha oferit concerts en més de 30 països en Europa, Àsia i Amèrica sota la direcció de directors com E. Klas, L. Grin, N. Järvi, J. Domarkas, I. Bezrodny i M. Rostropovich.

Mari Tampere-Bezrodny ha estrenat obres de compositors russos i estonians, com els concerts per a violí i orquestra de Jaan Rääts, René Eespere, sonates i peces de Nikolai Rakov, Lepo Sumera, etc. Ha oferit concerts també com a pianista i directora d’orquestra. Ha realitzat enregistraments en repetides ocasions per a ràdio i televisió en Estònia i Rússia.

Com a músic de cambra ha co·laborat amb pianistes com Ivari Ilja, Risto Lauriala, Sergei Bezrodny, Aleksandra Juozapenaite, violoncel·listes com Erlli Rautio, Valenntin Feigin, violinistes com I. Bezrodny, L. Isakadze i D. Sitkovetsky.

Actualment Mari Tampere és professora en la Sibelius Academy a Helsinki (Finlàndia) i en la Estonian Academy of Music a Tallin. Ha sigut professora en el Tchaikovsky Moscow Conservatoire (1996-2001) i ha impartit classes regularment a Madrid (2001-2006). Durant molts anys, Mari Tampere ha impartit master classes en Finlàndia, França, Estats Units, Rússia, Espanya, Eslovàquia, Romania, Estònia, Alemanya, Itàlia, Anglaterra, Suècia, Israel, Xina, etc.

Molts dels seus alumnes son guanyadors de competicions internacionals i líders de diverses orquestres en tot el món. Entre aquests alumnes trobem els concertinos de l‘Òpera Nacional de Finlàndia, Òpera Nacional d’Estònia, Helsinki Philarmonia, Dallas Symphony, Birmingham Symphony, Lisboa Symphony Orchestra, Tampere i Turku Philarmonias i Jerusalem Symphony.

Ha sigut membre del jurat en concursos internacionals com H. Eller International Violin Competition, International Competition Jeuness Musical i J. Heinonen Youth Competition en Finlàndia.

Mari-Tampere-Bezrodny Bruno-Vidal Lucia-Sanchis Aine-Suzuki Daniel-Acebes Alvaro-Gomez Francisco-Escoda Albert-Zorrilla