Francisco Escoda, pianista acompanyant

Francisco-EscodaFrancisco Escoda Patrón (Alacant, 1978) comença els seus estudis musicals al Conservatori “Óscar Esplá” d’Alacant. Posteriorment estudia a Madrid amb Manuel Carra, al Sweelinck Conservatorium van Amsterdam amb Jan Huizing i en la Schola Cantorum de Paris amb Eugen Indjic (deixeble del cèlebre pianista Arthur Rubinstein), on obté el Diploma de Virtuosisme “à l’unanimité et félicitations du jurée”, la màxima distinció atorgada per aquesta escola.

Ha estat guardonat en nombrosos concursos i festivals de piano: “Manuel de Falla” (Granada), “Marisa Montiel” (Linares), “Gaetano Zinetti” de Verona (Itàlia), “Cidade de Alcobaça” (Portugal), “Ciudad de Albacete”, “José Roca” (València), “Gerardo Diego” (Sòria), “Ciutat de Manresa”, “Primitivo Lázaro” (Huelva), “Pedro Bote” (Badajoz), “Ciutat de Xàtiva”, “Música en Compostela”, “Holland Music Sessions” (Holanda) o “Chopin Festival of Bergen”, entre altres.

Ha donat recitals a Espanya, França, Itàlia, Holanda, Alemanya, Tunísia i Mèxic. Cal destacar la seva col·laboració amb l’Institut Cervantes i el Centre Cultural Tahar Haddat de Tunísia per donar a conèixer la música espanyola, així com la seva aclamada aparició en el “Chopin Marathon” de Groningen, amb gran èxit de crítica i públic.

En l’àmbit de la música de cambra, forma part del Trio Musicalis (Grup Resident del Cercle Valencià de Madrid i Grup Patrocinat per la Revista “Música i Educació”), i ha compartit escenari amb primeres figures internacionals com Nobuko Imai (viola) o Arno Bornkamp (saxofon).

Ha realitzat enregistraments per a Ràdio Nacional d’Espanya i “Edicions Albert Moraleda”.

És Llicenciat en Psicologia Clínica, posseeix el Diploma d’Estudis Avançats en Psicofisiologia, i en l’actualitat realitza la Tesi Doctoral “Psicofisiologia i tractament de l’ansietat escènica en músics”. En aquest camp ha dut a terme diverses publicacions, conferències i cursos monogràfics, a més d’exercir una tasca d’assessorament a músics (estudiants i professionals) amb aquest tipus de dificultat.

Al marge de la seva activitat concertística i de recerca, Francisco Escoda ha exercit la docència des de 2003, com a Professor Convidat del Conservatori Superior de les Illes Balears, Professor en els Conservatoris Superiors d’Alacant i Castelló, Consultor Extern i Professor en el Màster d’Interpretació i Investigació Musical de la Universitat Internacional Valenciana-VIU i Professor Erasmus en els Conservatoris de Venècia i Castelfranco (Itàlia).

Actualment compagina la seva activitat concertística amb la docència al Conservatori Superior de Música d’Alacant, a la Universitat Internacional de València, i des de l’any 2013 participa com a professor de piano en un projecte educatiu amb el Ministeri d’Educació del Salvador, la Universitat Don Bosco i la Fundació Edytra.

Mari-Tampere-Bezrodny Bruno-Vidal Lucia-Sanchis Aine-Suzuki Daniel-Acebes Alvaro-Gomez Francisco-Escoda Albert-Zorrilla