Bruno Vidal, violí

Bruno-VidalRealitza els seus estudis de violí amb Brunilda Gianneo i Víctor Martín i obté el títol de Professor Superior de Violí en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid. Amplia la seua formació en la Universitat Madison-Wisconsin amb el professor Vartan Manoogian. Posteriorment continua els seus estudis amb Peter Winogrand i Mittchel Stern en la Manhattan School of Music de Nova York, on obté el Màster of Music.

Ha sigut becat per la Comissió Fullbright i pel Ministeri d’Educació i Cultura.

Ha assistit a classes magistrals amb Mari Tampere-Bezrodny, Ruggiero Ricci, Yfrah Neaman, Quartet Emerson, Nicolás Chumachenco, Herann Krebbers, José Luis Garcia Asensio, etc.
Ha actuat de solista amb l’Orquestra de Chamartin, l’Orquestra de Cambra de L’Ampurdà, l’Orquestra de Cambra Villa de Madrid, l’Orquestra Filarmonía, etc.

Ha sigut concertino de l’Orquestra de Cambra Villa de Madrid, l’Orquestra Clàssica Santa Cecília de Madrid, l’Orquestra de Cambra Universitat Madison Wisconsin, l’Orquestra Simfònica Manhattan School i l’Orquestra de Chamartin.

Durant tres anys realitza nombrosos enregistraments per al programa “El Conciertazo” de Televisió Espanyola, actuant com a solista i concertino amb l’Orquestra Filarmonía.

Ha col·laborat amb les Orquestres Nacional d’Espanya, Simfònica de Ràdio Televisió Espanyola, Simfònica de Madrid, de la Comunitat Valenciana, de Cambra Villa de Madrid, de Cambra Andrés Segovia, Eolian Sinfonieta, etc.

Ha sigut membre fundador del quartet Duhbe amb el que va realitzar la integral dels quartets de Beethoven.

Realitza una amplia tasca pedagògica en cursos, concerts i conferències per a la Càtedra Intenacional Alfonso VIII de Sòria, Universitat d’Educació a Distància de Vila-Real, Universitat Carlos III de Getafe, Curs Internacional de Música de Valderroman i el Conservatori Professional de Reus.

En abril de 2011 estrena a Tallin l’obra “Cantus III” per a violí i orquestra, del compositor estonià R. Eespere.

És professor de violí per oposició en el Conservatori Professional Joaquín Turina de Madrid i membre de l’Orquestra de Cambra Reina Sofia.

Des de finals de 2012 és membre del Quartet Leonor, ensemble resident del Museu d’Arts Decoratives de Madrid.

Mari-Tampere-Bezrodny Bruno-Vidal Lucia-Sanchis Aine-Suzuki Daniel-Acebes Alvaro-Gomez Francisco-Escoda Albert-Zorrilla